Schlotterer

A Schlotterer Ausztriában piacvezető a kültéri, nem textil alapanyagú árnyékolástechnikai területen. Az Adnetben (Salzburg tartomány) található telephelyen 420 munkatárs évente több, mint 300.000 árnyékolástechnikai és rovarvédelmi rendszert állít elő, több ezer variációban és több, mint 200 különböző színben. A termékpaletta a redőnyöktől a raffstorokon át a rovarhálókig és zsalugáterekig terjed. Minden terméket a Schlotterer fejlesztett ki. A termékek az árnyékolástechnikai szakkereskedőknél és számos ablakgyártónál is megtalálhatóak.

Átlagon felüli növekedés

Az elmúlt években átlagon felüli növekedést értünk el, s továbbra is ezt a tendenciát követjük. A 2002-2012 közötti tíz éves periódusban forgalmunkat 55 millió Euróra növeltük, és ezzel megnégyszereztük korábbi bevételünket. Telephelyünk kiépítésével 2011-ben a termelési kapacitásunkat megdupláztuk, letettük a további növekedés alapkövét.

Saját kutató- és fejlesztő részleg

Az olyan innovatív termékeket, mint a napfényirányító RETROLux raffstore , vagy a PLEXOLux átlátszó lamellamegvezetés üvegsarkokhoz, cégünk saját kutató fejlesztő részlege dolgozta ki. Fejlesztési tevékenységünkben a külső szakemberekkel való együttműködést is igénybe vesszük. A Schlotterer napfényirányítási rendszerét az elismert frankfurti építész és fénytervező Dr.-Ing. Helmut Köster  segítségével fejlesztettük ki.

Intelligens árnyékolástechnika= aktív klímavédelem

forrás: schlotterer.at/hu

A fentieket kissé kibontva az alábbiakban részleteznénk az említett nem textil alapú termékek körét és azok műszaki tartalmát:

Raffstore-ok:

schlotterer raffstore 80D

forrás: schlotterer

Passzív hűtés, napenergián alapuló fűtés, napfénnyel történő megvilágítás

A raffstorok (= kültéri zsaluziák) a legsokoldalúbb árnyékolástechnikai termékek. A legnagyobb nyári hőségben sem engedik, hogy a napfény közvetlenül az ablakfelületre érhessen, ennek ellenére elegendő napfényt juttatnak a belső terekbe. A könnyű, széles, alumíniumból készült lamellák többféleképpen beállíthatók, így a legkülönfélébb árnyékolási fokozatok mellett élvezhetjük az optimális kitekintés élményét, és a nemkívánatos bepillantásokat sem kell eltűrnünk.

Beépítési variációk
Raffstorejainkhoz háromféle beépítési lehetőséget kínálunk: RAFF-S / Raff-A raffstore, VORO-Raff előtét- raffstore, RESA-Raff ráépített raffstore. A beépítési módot az Ön igénye határozza meg. Raffstorejaink különféle lamellaprofilokkal kaphatóak.

Kényelemes vezérlés
Hajtásmódként karos- vagy motoros hajtás választható. A vezérlés kényelmesen távvezérléssel vagy fali kapcsolóval oldható meg. E termékkörben is különféle lehetőségek közül választhatunk.

Raffstorejaink ideálisan kombinálhatóak IGI rovarháló rendszereinkkel. Számos RAL színben kaphatóak, a Schlotterer kültéri zsaluziái nagy játékteret engednek meg a homlokzat kialakításakor.

Első pillantásra is előnyös:
- Kitekintés ill. betekintés elleni védelem
- Építészetileg megfelelő
- Optimális természetes fényirányítás
- Jó hőség elleni védelem
- Számos RAL színben kapható
- Karbantartásmentes

Schlotterer raffstore 80D

forrás: schlotterer

Irányítsuk a természetes fényt! Takarékoskodjunk az energiával! Javítsuk komfortérzetünket!

A RETROLux lamellás RAFF S raffstorunk a komfortérzet új dimenzióját nyitja meg előttünk. Alkalmazásával a hőség kint marad, az értékes természetes fény a belső terekbe jut. A napfényirányító raffstorok titka a lamella kettős tagolásában és a speciális élkialakításban rejlik. A lamella külső részegysége közvetlenül az égboltra veri vissza a direkt napsugárzást, így a hőség egyáltalán nem jut el az ablaküvegig. A lamella belső, hosszabb részegysége pedig - visszaverődés nélkül a lakóterek mennyezetén át - a belső terekbe vezeti a fényt. Ez a kialakítás rengeteg energia és pénzmegtakarítást tesz lehetővé, ha klimatizálnunk, vagy világítanunk kell.
Padlóburkolataink, bútoraink, elektromos eszközeink nincsenek kitéve a közvetlen napsugárzás hatásának. A hőség elleni védelem és a fényirányítás a napfény raffstorok alkalmazásánál együtt jár az optimális kitekintés lehetőségével.

Háromféle típus
A Schlotterer RAFF S raffstorja háromféle kivitelben létezik: RAFF S látható dobozzal, RAFF S vakolható dobozzal, RAFF S előre kialakított üregekhez. A RAFF S a RETROLux lamellás kivitel mellett a nagyon jó árnyékoló hatással rendelkező 92Z, vagy a peremezett szélű 80R lamellával is rendelhető.

Ime egy videó, amely a raffstore-ok előnyeit mutatja be:

Raff-S Raffstore

RAFF S Blende - a látszódobozos
A RAFF S Blende raffstore (zsalúzia) látszó doboza porszórt húzott alumíniumból készül és sokféle RAL színben rendelhető. Mind felújításnál, mind új építésnél jól alkalmazható.

RAFF S Putz - a láthatatlan
A RAFF S Putz építészetileg betervezhető és eltakarható.

RAFF S Schacht - a sokoldalú
A RAFF S Schacht egy olyan takarólemez nélküli raffstore típus, mely az előre beépített falazati árnyékolótokban, vagy épített üregekben helyezhető el.

Előnyök első pillantásra:
- Minden ablaktípushoz szerelhető és beépítés után azonnal használható.
- Optimális kitekintés és fényirányítás a RETROLux 80D lamellával.
- 92Z lamella különösen alkalmas a helyiségek elsötétítésére.
- Igény szerint áthidalószigeteléssel és hőtanilag leválasztott vezetősinekkel gyártjuk, hogy ne alakuljanak ki hőhidak és ne képződjön penész.
- látszó vagy vakolható vezetősínek, ez utóbbi esetében vezetősínek elülső oldala teljesen bevakolható
- Ideálisan bővíthető bármelyik IGI rovarháló rendszerrel: rolós, nyíló, vagy toló rovarhálóval
- Sokféle Ral színben gyártható, ezáltal ideálisan illeszthető a nyílászáróhoz vagy a homlokzathoz

Raff-A Raffstore

Még egy lehetőség a homlokzatok árnyékolására, amellyel bővítjük a raffstore kínálatunkat. A Raff-A felszerelésében a legjobb, lizéna-borda vázas függönyfalak, télikertek és utólagos homlokzati árnyékolására. A teherviselő lábak, közvetlenül hordozzák a lamellázatot rejtő dobozt, vagy az üregbe építhető csomagot. A lábak közvetlenül vannak felszerelve a függönyfalak elemeire.

A Raff-A egy készreszerelet eléépíthető árnyékoló, amelynek a helyszíni felszerelése rövid időt és felszereletséget igényel. A lábak szerelőtalpai különböző méretben a homlokzathoz igazítva kérhető.

Schlotterer RAFF-A Blende

Schlotterer RAFF-A Schacht

VORO Raffstore

forrás: schlotterer

VORO előtét zsaluziákat vagy a homlokzatba rejtik és elvakolják, vagy utólag szerelik a nyílászáró tokjára. A VORO dobozokat a lehető legkisebb méretekkel láttuk el, ezért kifejezetten alkalmasak felujításhoz, vagy igényes építészeti megoldásokhoz.

forrás: schlotterer

Minden ablaktípusra
Mindegy hogy fa, műanyag, vagy alumíniumablak - a VORO előtét zsaluzia minden ablaktípushoz a megfelelő kivitelt kinálja. Az előtétdobozok azonnal használatra készek, hő és hangszigetelő hatásúak.

Három variáció
A Schlotterer VORO előtét raffstore-ja három féle kivitelben létezik: mint VORO (szögletes), VORO BRAVO (íves) és mint VORO PUTZ (vakolható).
A VORO előtét raffstoreok a peremezett "80R" lamellával kaphatók.

VORO raffstore: a szép klasszikus
A kisméretű előtétredőny doboza porszórt húzott alumíniumból készül és sokféle RAL színben rendelhető. A VORO raffstore mind felújításnál, mind új építésnél jól alkalmazható.

VORO Bravo raffstore: gömbölyű és színválasztékban gazdag
A VORO Bravo raffstore sokféle RAL színben rendelhető. Az íves redőnydoboz modern hangsúlyt ad a homlokzatunknak.

VORO Putz vakolható raffstore - eltűnik a homlokzat mögött
A VORO Putz raffstore nem látható a homlokzaton, a vakolat alatt rejtőzik el. Új építéshez vagy felújításhoz is választható.

Előnyök első pillantásra:
- Mindegy, hogy redőny, vagy raffstore - a megrendelés, a szerelés és az egész lebonyolítás az azonos doboznak köszönhetően egyszerű és költségkímélő
- Minden ablaktípushoz szerelhető
- Beépítés után azonnal használható
- Igény szerint áthidalószigeteléssel és hőtanilag leválasztott vezetősinekkel gyártjuk, hogy ne alakuljanak ki hőhidak és ne képződjön penész
- A vakolat alatt eltünik a homlokzatban.
- Ideálisan bővíthető bármelyik IGI rovarháló rendszerrel: rolós, nyíló, vagy toló rovarhálóval

RESA Raffstore

forrás: schlotterer

A falazati árnyékolástechnikai tokok költségtakarékos alternatívája
A Schlotterer RESA ráépíthető zsaluziákkal időt és pénzt takaríthat meg, mert teljes megoldást nyújtanak, és az egyedi áthidalók megtervezésére sincs szükség. Csak az ablaknyílásokat kell a födémig kihagyni. A ráépíthető elem a nyílászárók méreteihez és az Ön igényeihez igazodva érkezik az építkezésre, ahol gyors és egyszerű szereléssel kerül be a nyílászáróval együtt a nyílásba. A homlokzat vakolása után a doboz teljesen eltünik a falazatban, az árnyékoló pedig rögtön a beépítés után használatra kész. A RESA ráépíthető raffstore "80R" lamellával kapható.

Redőnyök:

Schlotterer redőnyök

forrás: Schlotterer

Biztos védelem - nem csak a hideg, a meleg, a szél és az időjárás többi viszontagságaival szemben
A Schlotterer által gyártott redőnyök a nyári napokon megakadályozzák a belső tér felmelegedését, télen pedig a hideg nagy részét kizárják. A masszív rendszerek hathatós akadályt képeznek a betörők ellen is. A redőnyök többféle RAL-színben kaphatók, ezzel nagy szabad teret hagyva a homlokzatképzésnél.

Pihentetőbb alvás a Schlotterer redőnyöknek köszönhetően
A redőnyök növelik a komfortérzetet, főként a hálószobákban, ahol a szükséges sötétítésről gondoskodnak. Ezen felül a redőnyök jó hangszigeteléssel rendelkeznek, így a zajokat is kiiktatják.

Redőnyök a hathatós betörésvédelemért
A redőnyök hatásos védelmet nyújtanak a hívatlan vendégektől. Masszív akadályt képeznek, ami csak nagy zajjal és időráfordítással hidalható át. Az elektromos motorral ellátott redőnyeink alapkivitelben feltolásgátlóval is rendelkeznek, igy lamellázatuk majhogynem elmozdíthatatlan.

Optimális energiamérleg
A redőnyök optimalizálják az egészéves energiamérleget. Nyáron megakadályozzák a belső terek túlmelegedését, télen a hideg nagy részét kint tartják. A teljesen leeresztett redőnyök kb.25%-al javítják, mig ugyanezen érték a nyitva hagyott szellőző rések esetén is kb. 18%-al növelik a nyílászárók szigetelőképességét. Minél rosszabb az idő és minél erősebben fúj a szél, annál jobb az eredmény.

Két beépítési variáció redőnyeinknek
Két variációt kínálunk redőnyeink beépítésére: RESA - mint ráépített redőny és VORO - mint előtétredőny

Négy hajtási rendszer
A redőnyeink meghajtásának alternatívái a elektromotoros hajtás, gurtnis hajtás, zsinóros hajtás, vagy karos hajtómű hajtás.

Integrált szúnyoghálók
Természetesen minden redőnyünk továbbfejleszthető a IGI rovarháló rendszereinkel.

Schlotterer előtét redőny

forrás:Schlotterer

Új építésekhez és felújításokhoz

A VORO előtét redőnydobozokat vagy a homlokzatba rejtik és elvakolják, vagy utólag szerelik a nyílászáró tokjára. A VORO dobozokat a lehető legkisebb méretekkel láttuk el, ezért kifejezetten alkalmasak felújításhoz, vagy igényes építészeti megoldásokhoz.

Három variáció
A Schlotterer VORO előtét redőnye háromféle kivitelben létezik: mint VORO (szögletes), VORO BRAVO (íves) és mint VORO PUTZ (vakolható).

Minden ablaktípushoz megfelel
A Schlotterer VORO előtét redőnyök minden ablaktípushoz megfelelnek, lehet az ablak fából, műanyagból, vagy alumíniumból. Az előtét redőnydobozok beépítés után azonnal működtethetőek, hő- és hangszigeteltek.

Óriási színválaszték
Lehet visszafogott a megjelenés, vagy egy kihangsúlyozott színfolt - kívánságát teljesítjük. A RAL felületkezelésnek köszönhetően előtét dobozainkat személyes igényeinek megfelelő színben készítjük el.

Előnyök első pillantásra:
- Utólagos beépítés a kész kávába vésési munkálatok nélkül,
- Redőny és raffstore lamellázattal is kapható,
- Minden ablaktípushoz szerelhető,
- Beépítés után azonnal használható.

A betörések ellen védelmet nyújtó E-motor akadályfelismerési funkcióval és a redőnypáncélra vonatkozó feltolás elleni védelemmel (opció) rendelkezik.
Igény szerint áthidalószigeteléssel és hőtanilag leválasztott vezetősinekkel gyártjuk, hogy ne alakuljanak ki hőhidak és ne képződjön penész.

VORO redőny: a szép klasszikus
A kisméretű előtétredőny doboza porszórt húzott alumíniumból készül és sokféle RAL színben rendelhető. A VORO redőnyök mind felújításnál, mind új építésnél jól alkalmazhatóak. Tökéletes látvány zavaró csavarok nélkül.

VORO Bravo redőny: gömbölyű és színválasztékban gazdag
A VORO Bravo redőny sokféle RAL színben rendelhető. Az íves redőnydoboz modern hangsúlyt ad a homlokzatnak.

Schlotterer Voro Putz vakolható tok

VORO Putz vakolható redőny - eltűnik a homlokzat mögött
A VORO Putz redőny nem látható a homlokzaton, a vakolat alatt rejtőzik el. Új építéshez vagy felújításhoz is választható.

Modell SE: Az ablak és a redőny között megnövelt légrés által optimális a hő- és hangszigetelés
Ideálisan bővíthető bármelyik IGI rovarháló rendszerrel: rolós, nyíló, vagy toló rovarhálóval.

forrás: Schlotterer

A falazati árnyékolástechnikai tokok költségtakarékos alternatívája a RESA.
A Schlotterer RESA ráépíthető redőnyökkel időt és pénzt takaríthat meg, mert teljes megoldást nyújtanak, és az egyedi áthidalók megtervezésére sincs szükség. Csak az ablaknyílásokat kell a födémig kihagyni. A ráépíthető elem a nyílászárók méreteihez és az Ön igényeihez igazodva érkezik az építkezésre, ahol gyors és egyszerű szereléssel kerül be a nyílászáróval együtt a nyílásba. A homlokzat vakolása után a doboz teljesen eltünik a falazatban, a redőny pedig rögtön a beépítés után használatra kész. A RESA ráépíthető raffstore "80R" lamellával is kapható.

RESA föléépíthető habdoboz, kíváló hőszigeteléssel

Egyetlen tárgyalópartner
A RESA ráépíthető rendszereket alkalmazva, ugyanaz a tárgyalópartner nyílászáróra és árnyékolásra. Szemben a falazati redőnyszekrényekkel, vagy lépcsős áthidalásokkal, nincs szükség helyszini szemlékre. Ezzel időt, pénzt takarít meg és az idegeit is kiméli.

Képleírás balról jobbra:
- a RESA redőny és ablak mint egy kompett egység beszerelése,
- ellenőrzés,
- kész.

Előnyők már az első pillantásra:
Új építésekhez és felújításokhoz is ideális
Az ablak és az árnyékolástechnikai kérdések tárgyalásához csak egy tárgyalópartnerre van szükség.
A költségek 50%-át megspórolhatja, szemben a vakolható redőnydobozos kialakítással .

A kívül, belül vakolt, magas hőszigetelésű Neopor doboz az akár 0,23-as U-értékkel megfelel a mindenkori faltípusoknak
A Neopor dobozt vakoláskor nem kell szétszerelni. Feltolás elleni védelemmel és akadályfelismerési funkcióval rendelkező motoros működtetéssel erősíthetjük a betörés elleni védelmet. Belülről és kívülről is teljesen vakolható passzív házakhoz is alkalmazható.
Az IGI rovarháló rendszerekkel ideálisan kombinálható.

Rovarhálók:

Schlotterer IGI a vegyszermentes rovarvédelem

schlottrere IGI rovarhálók

forrás: schlotterer

A szúnyogok és a pollenek
Fényárban úszó helyiségek és nyitott ablakok a rovarvilág hívatlan vendégei számára a tökéletes invitálást jelentik. A parányi kellemetlenkedők ellen nagyon sokan vegyszereket használnak. A szúnyogírtó spray vagy az elektromos szúnyogriasztó nem tesz jót az egészségnek. A rovarhálók, melyeket sokan egyszerűen szúnyoghálónak neveznek, károsanyag mentes, hatásos, tartós alternatívát jelentenek. IGI rovarhálóink finom szövésű és erős üvegszálas anyagból, ill. V2A nemesacélhálóból készülnek. A pollenallegiában szenvedőknek a 4PLUS hálót ajánljuk, mely a rovarvédelmet a pollenvédelemmel kombinálja.

schlotterer IGI hálók

forrás: schlotterer

Már első ránézésre is szembetűnő, hogy milyen jól át lehet látni a 4PLUS hálón, azaz a középső kép olyan, mintha nem is lenne az szunyogháló az ablak előtt. A finom szövésű és szakadásbiztos Hightech szál sokkal jobb átláthatóságot biztosít, mint a hagyományos üvegszálból készült háló (jobb kép). Ha azzal a képpel hasonlítjuk össze, ahol egyáltalán nincs rovarháló (bal oldal), akkor észrevehetjük, hogy elhanyagolható a különbség. A 4PLUS rovarháló bizonyítottan akár belülről, akár kívülről nézve is alig észlelhető.

Négy kivitel rendelhető
Rovarhálóink négy kivitelben rendelhetőek: fix kerettel, nyíló kerettel, toló ajtóként, és rolós kivitelben.

Stabil keretek, széles szinválaszték
Az IGI rovarháló rendszereink keretei kizárólag porszórt, húzott alumíniumprofilokból készülnek. A formát személyre szabottan a méret és a sablon megadása után legyártjuk. Így az IGI rovarhálók majdnem minden különleges formában megrendelhetőek. Lehet háromszög, négyszög, sokszög, kör-, szegmens-, vagy akár kosáríves formájuk is.

A profilok minden RAL színben kaphatóak.

A tervezéshez szükséges anyagok:

Prospektusok VORO
Prospektusok Resa
Prospektusok Raff S
Prospektusok Insektenschutz

Tervezési segédlet VORO
Tervezési segédlet VORO-RAFF
Tervezési segédlet RESA
Tervezési segédlet RESA-RAFF
Tervezési segédlet RAFF-S
Tervezési segédlet RAFF-C
Tervezési segédlet RAFF-F
Tervezési segédlet RAFF-A
Tervezési segédlet IGI fix rovarháló
Tervezési segédlet IGI rolló rovarháló
Tervezési segédlet IGI nyíló rovarháló
Tervezési segédlet IGI toló rovarháló

Metszetek VORO
Metszetek VORO-RAFF
Metszetek RESA
Metszetek RESA-RAFF
Metszetek RAFF-S
Metszetek RAFF-C
Metszetek RAFF-F
Metszetek RAFF-A
Metszetek IGI

Schlotterer ELERO leírások 2017

Amennyiben kivitelezéssel, árakkal, vagy alkalmazástechnikai kérdések merülnek fel Önökben, keressen bennünket elérhetőségeinket.
Ha értesülnének a legfrissebb műszaki megoldásokról, termékekről, akkor iratkozzanak fel főoldalunkon az építész leveleinkre.

Sulyok Ferenc

A weboldalunk Google Analytics sütiket (cookies) használ, hogy gazdagabb, részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. A sütik akkor telepítődnek az Ön gépére, ha Ön a "Rendben" gombra kattint. További részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás